رئیس انجمن آمایش سرزمین ایران:
بندر چابهار نقش استراتژیك ندارد
به گزارش شیك بار رئیس انجمن آمایش سرزمین ایران اظهار داشت: با عنایت به سرمایه گذاری سنگین چینی ها در بندر گوادر پاكستان، بندر چابهار ایران نقش استراتژیك خویش را از دست داده است.
به گزارش شیك بار به نقل از مهر، امیر محمودزاده امروز در كنفرانس یك كمربند یك راه (One Belt One Road) با اشاره به اینكه در شرایط فعلی از این ابرپروژه كه در اطراف كشور ما در جریان است، غفلت كرده ایم، اظهار داشت: این پروژه مقرر است در سال ۲۰۳۰ چین را به رأس قله تكنولوژیكی و اقتصادی در دنیا برساند. اهمیت این پروژه برای چینی ها به حدی است كه تا كنون در چندین كنگره حزب خلق چین كه سالی دو بار برگزار می شود، سیاست های در رابطه با یك كمربند یك راه بازبینی شده است.
وی با اشاره به سرمایه گذاری چینی ها در سال ۲۰۰۰ در لهستان اضافه كرد: هم اكنون لهستان یكی از كشورهای اصلی این پروژه است كه نشان دهنده برنامه ریزی چینی ها برای تكمیل یك كمربند یك راه از سال ها قبل دارد.
رئیس انجمن آمایش سرزمین ایران اضافه كرد: در سال های آتی دیگر نفت مزیت ایران نیست و این موقعیت جغرافیایی ماست كه بعنوان مزیت اقتصادی در نظر گرفته می شود؛ این در شرایطی است كه چینی مصمم به اجرای این ابرپروژه چه با ایران و چه بی ایران هستند و این ما هستیم كه باید از مزیت جغرافیایی خود برای قرار گرفتن در این پروژه استفاده نماییم.
وی افزود: بندر چابهار هم اكنون نقش استراتژیك خویش را از دست داده و بندر گوادر پاكستان توانسته جایگاه بندر چابهار را به علت سرمایه گذاری سنگینی كه چینی ها در این بندر داشته اند، به دست بیاورد برای آنكه بتوانیم بندر چابهار را در پروژه یك كمربند یك راه بگنجانیم، باید مسیر ۷۰ تا ۸۰ كیلومتری چابهار با گوادر را با ریل گذاری به یكدیگر متصل نماییم تا بتوانیم بخشی از این نقش استراتژیك بندر چابهار را احیا نماییم.
محمودزاده خاطرنشان كرد: كریدور یك كمربند یك راه موقعیت سرمایه گذاری و اشتغالزایی بالایی دارد و ما می توانیم با قرار گرفتن در این كریدور، نقش مهمی در ایجاد اشتغال ایفا نماییم و سهم خویش را از چینی ها بگیریم. به خصوص در مباحث مربوط به گردشگری و دانشگاهی این پروژه می توانیم سهم خواهی نماییم.
وی با تاكید بر اینكه دولت باید به سرعت اتاق فكر برای حضور ایران در ابرپروژه یك كمربند یك راه راه اندازی كند، اظهار داشت: ما هنوز نقش خودمان در این پروژه را شناسایی نكرده ایم؛ در حالیكه ایران از ۶ آبان به اتحادیه اوراسیا ملحق شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب