نقش سازمان برنامه و بودجه در تحقق شعار سال، زمینه سازی برای ایجاد زیرساخت های تولید توسط بخش خصوصی است

نقش سازمان برنامه و بودجه در تحقق شعار سال، زمینه سازی برای ایجاد زیرساخت های تولید توسط بخش خصوصی است

به گزارش شیک بار، معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه ای سازمان برنامه و بودجه کشور در تشریح نقش این سازمان در تحقق شعار سال «سرمایه گذاری برای تولید» اظهار داشت: نقش این سازمان در وضعیت فعلی اقتصادی کشور، این است که مانند سایر کشورها، زمینه ایجاد زیرساخت های تولید از قبیل نیروگاه و بزرگراه را توسط بخش خصوصی فراهم آورد.


به گزارش شیک بار به نقل از ایسنا، محمد قاسمی با اعلان اینکه سازمان های مختلفی در کشور در موضوع سرمایه گذاری، می توانند زمینه ساز و بسترساز باشند و سازمان برنامه و بودجه هم یکی از آنهاست، اظهار داشت: زمانی که درآمدهای نفتی به صورتی تسهیل کننده سرمایه گذاری در زیرساخت های کشور یعنی راه، راه آهن، فرودگاه و... بود، سازمان برنامه و بودجه یک نقش سنتی به عهده داشت که تامین و اختصاص اعتبار برای بناگذاری این کارهای اقتصادی بود.
وی با اعلان اینکه وقتی که یک سرمایه گذار وارد فعالیت اقتصادی می شود به انواع زیرساخت های انرژی و راه و... نیاز دارد، اضافه کرد: در زمان وفور درآمدهای نفتی، دولت این کار یعنی فراهم سازی زیرساخت های مورد نیاز را انجام می داده است.
معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه ای سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه اظهار داشت: حال و در شرایطی که درآمدهای نفتی به دلیلهای مختلفی همچون تحریم ها کاهش پیدا کرده، نقش سازمان برنامه و بودجه این است که مثل بقیه کشورها زمینه را فراهم آورد که زیرساخت های تولید هم توسط بخش خصوصی تمهید بشود.
قاسمی اضافه کرد: یعنی بطورمثال نیروگاه های خصوصی بتوانند برق تولید کنند یا راه اندازی جاده ها و بزرگراه ها با روش مشارکت عمومی و خصوصی صورت گیرد.
وی با اعلان اینکه این مساله در دستور کار سازمان برنامه و بودجه قرار دارد، اضافه کرد: ان شاءالله باتوجه به شعار امسال، ما تکلیفی را که دو دولت قبل هم به صورتی درگیر آن بودند، یعنی مشارکت عمومی خصوصی، تا شهریور ماه امسال به نتیجه می رسانیم.
معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه ای سازمان برنامه و بودجه کشور اشاره کرد: به جهت اینکه بتوان سرمایه های مردم را از بازارهای غیرمولد به سوی تولید هدایت کرد، باید مسیر هدایت سرمایه ها اولویت بندی شود.
قاسمی اضافه کرد: برای هدایت سرمایه ها، دو مسیر تعریف شده است که یکی شامل طرح های پیشران و دیگری حوزه طرح هایی هست که می توانند بازدهی ارزی داشته باشند. مثل حوزه میادین نفتی که می تواند سرمایه گذاری ها را جذب نماید.
وی سپس اظهار داشت: در این صورت، دیگر نگرانی از این که که ما درآمدمان را ریالی نگه داریم و در این نوسانات کاهش ارزش پیدا بکند، از بین خواهد رفت.

ایجاد صندوق پروژه برای سرمایه گذاری مردم در طرح هایی که بازدهی ارزی دارند

معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه ای سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: برای این منظور، صندوق پروژه هایی در دست تعریف است که جزییات آن اعلام خواهد شد و چند پروژه سرمایه گذاری که بازدهی ارزی دارند، به مردم معرفی می گردند.
قاسمی در ادامه اظهار داشت: برای سرمایه گذاری مردم در طرح های پیشران به عنوان طرح های بزرگ ملی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه درحال طراحی روش های نوینی هستند که می تواند ضمانت کند که در هر صورت ارزش پول حتی اگر عایدی ریالی هم هست، حفظ شود و بازدهی سرمایه گذاری نیز تضمین شود.
وی همین طور درباره ی نقش کسری بودجه در ایجاد تورم و جذابیت بازارهای غیر مولد برای سرمایه گذاری، اظهار داشت: کسری بودجه به این معنا نیست که دولت دارد به معلمان، کادر درمان، کارکنان نیروی انتظامی و یا سایر کارکنان خود، حقوق زیادی می دهد. بالاخره این ها کالاهای عمومی و خدماتی است که مردم نیاز دارند و در همه کشورها دولت ها باید این خدمات را به مردم عرضه کنند.
معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه ای سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: علت ایجاد کسری بودجه در ایران، این ها نیست؛ علت ایجاد کسری بودجه، به قسمتی از مداخلات بی ربط دولت بر می گردد، مثل کالاهایی که اصطلاحا کالاهای باشگاهی یا خصوصی هستند. به عنوان نمونه، در سالی که گذشت، چند میلیارد دلار صرف واردات بنزین و گازوئیل شد که این رقم می توانست صرف ترمیم حقوق همین اقشار محترمی که گفته شد، بشود.
قاسمی همین طور درمورد قیمت بنزین اظهار داشت: بنزین یک کالای خصوصی است و کسی که از آن بهره می برد، باید قیمت آنرا بپردازد که قسمتی از آن صرف توسعه و بهبود انواع و اقسام حمل و نقل عمومی می شود تا در دسترس عموم قرار بگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، وی با اعلان اینکه الان راجع به افزایش قیمت بنزین صحبت نمی نماییم، اظهار داشت: دولت لایه های مختلفی دارد، دولت باید امنیت تولید نماید، باید آموزش تولید نماید. اما دولت نباید بنزین و گازوئیل تولید نماید.
معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه ای سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: اگر قرار باشد در یک نظم منطقی اقتصادی صحبت کنم، در آن صورت، قضایا راهکار اقتصادی دارند و می شود ظرف مدت مشخص، تورم را مهار کرد و کسر بودجه را هم کم کرد.


1404/01/05
11:49:25
5.0 / 5
369
تگهای خبر: بار , بزرگراه , تولید , جاده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری؛ شیک بار، همراه شما در هر اسباب کشی