رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام كرد
مهلت یک ماهه به طلافروشان دست دوم
شیک بار: شیک بار: در پی اعلام اتاق اصناف ایران در خصوص ممنوعیت فروش طلای دست دوم بصورت رسمی بوسیله واحدهای طلافروشی، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر این که این اقدام که در امتداد جلوگیری از لطمه به چرخه تولید صنعت طلا، تصویب شده است، اعلام نمود که واحدهایی که در عرصه فروش طلای دستِ دوم دارای مجوز بوده و فعالیت می کردند، رسته فعالیت خودرا در سامانه نوین اصناف تغییر دهند.
به گزارش شیک بار به نقل از ایسنا، چند روز گذشته، رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، از ممنوعیت فروش طلای دست دوم بصورت رسمی در طلافروشی ها و حذف کد آیسیک فروش طلای مستعمل از سامانه نوین اصناف، آگاهی داد و اظهار داشت: بدنبال اهمیت موضوع پشتیبانی از تولیدکنندگان و پشتیبانی از مردم و خریداران برای جلوگیری از خرید طلاهای فاقد استاندارد و همین طور طرح موضوع ممنوعیت فروش طلای دست دوم و مستهلک در این کمیسیون تخصصی و پیگیری موضوع بوسیله مکاتبات و جلسات مستمر با وزارت صمت و اداره استاندارد، درخواست کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران در خصوص حذف کد آیسیک فروش طلای مستعمل از سامانه نوین اصناف، خوشبختانه این مساله به انجام رسید و بدین ترتیب بعد از ابلاغ رسمی این موضوع، دیگر هیچ واحد صنفی اجازه فروش طلای دست دوم ندارد.
در این رابطه، نادر بذرافشان-رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران - در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: باتوجه به مشکلاتی که طی سالهای اخیر در ارتباط با فروش طلاهای دست دوم وجود داشت و پیگیری هایی که بوسیله اتحادیه طلا و جواهر تهران و همین طور جلسات و نامه نگاری هایی که در ارتباط با این مساله با ارگان های ذی ربط داشتیم، در نهایت مسئولان ذیربط متقاعد شدند که چرخه تولید صنعت طلا، گرفتار لطمه های فراوان شده و ممکنست در آینده بصورت جدی گرفتار چالش جبران ناپذیر و لطمه های اقتصادی، معیشتی و اجتماعی به بخش تولیدی این صنعت وارد شود.
وی ادامه داد: بعد از بررسی های نهایی و جلسات تخصصی، این تصمیم اتخاذ و نهایی شد که زین پس فروش طلای دست دوم در واحدهای طلافروشی ممنوع باشد تا چرخه تولید از رونق نیفتد؛ در قسمتی از مناطق کشور، واحدها فقط مبادرت به فروش طلای دست دوم می کردند؛ با توجهبه شعار جهش تولید با مشارکت، این مساله سبب می شد شرایط تولید و واحدهایی که طلای نو عرضه می کنند، گرفتار لطمه شود.
این مقام صنفی با اعلان اینکه تصویب شده تا دیگر فروش طلای دست دوم انجام نشود، اظهار داشت: بر این اساس طی روزهای آینده مقرر شده است که این رسته از سامانه نوین اصناف خارج و کد آیسیک فروش طلای مستعل حذف شود؛ بر این اساس به واحدهایی در حوزه فروش طلای دست دوم فعالیت داشتند و جواز در این زمینه داشتند، از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت، یک ماه فرصت داده شده تا نسبت به تغییر رسته خود و همین طور جمع آوری طلاهای دست دوم از واحدهای خود، اقدام نمایند.
بذرافشان اشاره کرد: بعد از پایان این فرصت یکماهه، چنانچه تغییر رسته در سامانه نوین اصناف صورت نگرفته باشد یا فروش این طلاها همچنان ادامه داشته باشد، بوسیله گشت هایی که وزارت صمت و اتاق اصناف و اتحادیه ها خواهند داشت، با متخلفان برخود صورت خواهد گرفت.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران اشاره کرد: واحدها می توانند طلای مردم را خریداری کنند و مجاز به فروش نیستند؛ این طلای خریداری شده توسط واحدها، مجدد ذوب شده و به چرخه تولید باز می گردد.
وی اشاره کرد: طلاهای دست دومی که مردم به جهت قیمت پایین تر با عنوان طلای بدون اجرت (عدم محاسبه اجرت در فروش این طلاها) خریداری می کردند، با توجه به این که گاها توسط واحدهای فاقد پروانه به فروش می رسید، بعضاً یا تقلبی بوده یا کد استاندارد نداشتند یا در عیار گرفتار مشکل بودند؛ با ممنوعیت فروش این طلاها، خوشبخاته دیگر این مشکلات وجود نخواهد داشت.
بذرافشان اشاره کرد: مردم توجه داشته باشند و بدانند که حالا تنوع مدل و اجرت در صنعت طلا، بسیار است و الان اجرت هایی وجود دارد که برابر همان سودی است که واحدهای در زمان فروش بر روی همین طلای دست دوم، اعمال می کنند؛ بدین سبب بعضاً تفاوت قیمت با خرید طلای نو ایجاد نمی شد. مردمی که قصد خرید طلا به جهت سرمایه گذاری داشتند، می توانند از این طلاهای با هزینه ساخت پایین تر که با فاکتور عرضه می شود، قابل پیگیری از اتحادیه است و... یا سکه بهره گیرند.
منبع: شیك بار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب