مهم ترین شروط افزایش تعداد سایت های 5G در کشور

مهم ترین شروط افزایش تعداد سایت های 5G در کشور

به گزارش شیک بار، حالا بیشتر از ۱۰۰۰ سایت نسل پنجم اینترنت اپراتورهای ارتباطی در کشور فعال است و درصورتی که اپراتورها به تعهد خود که افزایش تعداد سایت های ۵G به ۱۰ درصد تا آخر سال جاری است عمل کنند، عدد گفته شده افزوده می شود.



به گزارش شیک بار به نقل از ایسنا، صحبت از نسل پنجم اینترنت یا همان ۵G بعد از گذر از نسل سوم و چهارم انجام شد که به علت خصوصیت های مهم آن مانند کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقاء ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیاء در سطح بسیار وسیع، آنرا نسبت به نسل های قبلی متمایز کرده است.

بخش حمل و نقل شاید ملموس ترین مثالی باشد که بتوان برای چگونگی تغییر زندگی در آینده با حضور ۵G تعریف کرد؛ جایی که دیگر حتی لازم نیست اتومبیل خویش را برانیم. تشخیص برخورد، مسیریابی لحظه ای، مدیریت ترافیک از راه دور و سیستم های ترمز خودکار تنها بخشی از قابلیت هایی هستند که میتوان با حضور فناوری ۵G متصور شد.

همانگونه که گفته شد پهنای باند ۵G بسیار بالاست، بگونه ای که کارشناسان معتقدند فناوری ۴G یک اتوبان دو باندی و فناوری ۵G همان اتوبان با چهار باند است، ازاین رو سرعت و کیفیت آن بالاتر می رود. اما در کنار مزیت های گفته شده، پیاده سازی این نسل از اینترنت نیازمندی ها و ملزوماتی دارد که اصلی ترین و مهم ترین آن فرکانس است.

از جمله این موارد، برگزاری مزایده باند ۳۵۰۰ مگاهرتز است اما دو سال و نیم است که در هاله ای از ابهام قرار دارد و طبق آخرین اظهارات رئیس رگولاتوری قرار بود که تا آخر سال گذشته تکلیف این مورد هم مشخص شود که تابحال اقدام تازه یا اعلام جدیدی در این حوزه انجام نشده و اپراتورهای موبایل را هم معطل نگه داشته است.

اگرچه تاکید شده فرکانس نسل پنجم فقط فرکانس ۳۶۰۰ و ۳۸۰۰ نیست و طبیعتا از زیر ۱۰۰۰ تا ۲۴ هزار میتوان برای ۵G استفاده کرد؛ اما کیفیت سرویس متفاوت بوده و در حال حاضر هم اپراتورها بر روی سایر فرکانس هایی که به آنها داده شده سرویس ۵G عرضه می دهند.

پیش نیاز افزایش تعدادسایت های نسل پنجم در کشور

براساس آخرین آمار رسمی اعلام شده از جانب رگولاتوری تعداد سایت های ۵G اپراتورهای ارتباطی تا پایان پاییز سال ۱۴۰۲، ۸۰۷ سایت ۵G که متعلق به اپراتور دوم تلفن همراه می باشد در کشور بوجود آمده است اما به صورت کلی بیشتر از ۱۰۰۰ سایت نسل پنجم اینترنت در کشور فعال است و درصورتی که اپراتورهای ارتباطی تعهد خویش را که افزایش سایت های نسل پنجم به ۱۰ درصد است تا آخر سال ۱۴۰۳ انجام دهند، این عدد افزوده می شود.

موضوعی که امیر محمد زاده لاجوردی- رئیس سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی- به تازگی به آن اشاره کرده و گفته است: هم اکنون در کشور بیشتر از هزار سایت ۵G فعال است و اگر به حدود ۴ هزار سایت برسیم، این ۱۰ درصد محقق می شود. اگر اپراتورها تعهدها پروانه ای خویش را انجام دهند، این اتفاق می افتد؛ این تعهدات دست نیافتنی نیست. در حال حاضر همه اپراتورها به ما گزارش می دهند و برخی پیشرفت خیلی خوب کرده اند.

او تاکید می کند باید به این نکته دقت کرد فیبر نوری زیربنای ۵G است و ارتباط سایت های نسل پنجم هم باید مبتنی بر فیبر باشد – نه تجهیزات رادیویی.

البته لاجوردی در رابطه با برندهایی که در حال حاضر ۵G را پشتیبانی می کنند توضیح داد: نمی توان اظهار داشت که یک برند کامل پشتیبانی می کند؛ اما شیائومی، هواوی، گوشیهای آیفون و برخی مدلهای سامسونگ از ۵G پشتیبانی می کنند. در چند ماه اخیر، تعداد مشترکان ۵G ما در یک اپراتور از ۵۰۰ هزار نفر به ۸۰۰ هزار نفر رسیده است، چون که چند مدل خاص سامسونگ فعال شده اند. پس باید زیرساخت را آماده نماییم تا بمحض این که مدلها پشتیبانی کردند، بتوانند از شبکه ۵G استفاده کنند؛ همینطور باید مردم را به استفاده از برندهایی ترغیب نماییم که این توانایی را پشتیبانی می کنند.

در پایان شایان ذکر است باآنکه امکان دارد این نسل از اینترنت در ابتدا نیاز و لزوم مردم نباشد اما ۵G آمده تا صنایع را به یک دیگر متصل، اینترنت اشیاء را رونق داده و جراحی از راه دور را بعد از سال ها شعار اجرایی کند؛ درصورتیکه این امر در کشور ما هم انجام شد.





منبع:

1403/02/18
08:30:47
5.0 / 5
360
تگهای خبر: اینترنت , تجهیزات , ترافیك , حمل و نقل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری