رئیس كمیسیون كشاورزی اتاق تعاون عنوان كرد

ضایعات 30 درصدی محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره

ضایعات 30 درصدی محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره

شیک بار: رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران با اعلان اینکه 30 درصد محصولات کشاورزی ما از مزرعه تا سفره ضایعات می شود، بر لزوم وارد کردن امکانات و دانش روز به مزارع و سرمایه گذاری داخلی و خارجی در عرصه کشاورزی و صنایع غذایی و فرآوری تاکید نمود.



به گزارش شیک بار به نقل از ایسنا، ارسلان قاسمی اظهار داشت: طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی از نزدیک به ۱۰۵ میلیون تن محصولات کشاورزی خامی که در کشور تولید می شود، ۷۵ درصد توسط تعاونی ها و فعالان تعاونی در بخش کشاورزی صورت می گیرد. سالهاست که بخش تعاون در عرصه کشاورزی محصولات مورد نیاز کشور را تامین می کند و امنیت غذایی کشور مرهون کشاورزانی است که در شرکت های تعاونی عضو یا سهامدار هستند یا از خدمات شرکت های تعاونی استفاده می نماید و نیاز جامعه را تامین می کنند.

وی با اشاره به صادرات بخش عظیمی از محصولات کشاورزی به خارج، اظهار داشت: متاسفانه شرکت های تعاونی کمتر در بحث صادرات نقش آفرین هستند ولی بیشترین نقش را در تولید دارند و با نگاهی که مقام معظم رهبری به بخش تعاون دارند و دیدگاه های رییس جمهور و اقدامات ایشان، امیدواریم مشکلات و موانع حضور بخش تعاون در بازارهای صادراتی هم مرتفع شود تا تولید به صادرات متصل شود و حاشیه امن تولید کنندگان را از نظر اقتصادی بالا ببرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران امروز در یک گفت و گوی رادیویی با اعلان اینکه راندمان در بخش کشاورزی مطلوب نمی باشد و هنوز نمی توانیم از منابع پایه خودمان مثل آب و خاک استفاده بهینه داشته باشیم اظهار داشت: هم اکنون حدود ۶ میلیون هکتار زمین زیر کشت گندم داریم و متوسط تولید گندم در این ۶ میلیون هکتار شامل ۴ میلیون دیم و ۲ میلیون تن آبی است که حدود ۱۰ میلیون تن تولید گندم را شامل می شود در صورتیکه اگر بهره ور عمل نماییم این عدد باید از ۱۰ میلیون تن محصول حداقل به ۱۵ تا ۱۶ میلیون تن با همین امکانات موجود افزایش یابد.

قاسمی اشاره کرد: نقص مهم در بخش کشاورزی ما کمبود سرمایه گذاری و عدم راندمان کافی و نبود دانش روز در بخش های کشاورزی است و باید روی آن بیشتر کار نماییم. جمعیت کشور روز به روز بیشتر می شود و باید به شکلی عمل نماییم که رویه امنیت غذایی کشور را همچنان حفظ نماییم ولی برای این منظور ابتدا دانش را باید وارد مزرعه نماییم.

وی متذکر شد: متاسفانه هنوز در خیلی از مزارع این دانش وارد نشده است. پیش از پیروزی انقلاب نسبت جمعیت شهر به روستا ۷۰ به ۳۰ بود ولی این نسبت حالا برعکس شده است، به عبارتی سلول های تولید کشور را یک به یک با طرح های مختلف از بین برده ایم در صورتیکه باید این نسبت را با امکانات و دانش روز که در روستاها فراهم می نماییم، برگردانیم و روی سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بخش کشاورزی به ویژه صنایع غذایی و فرآوری متمرکز شویم.

به گفته رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران، طبق آمار فائو نزدیک به ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ما از مزرعه تا سفره ضایعات می شود و ۳۰ تا ۴۰ میلیون تن محصولات ما ضایعات است اما می توان این آمار را با تغییر روش کاشت، داشت و برداشت فرآوری و مصرف کم کرد و از این ضایعات مطلوب بهره برداری نمود.




منبع:

1402/11/26
13:36:29
5.0 / 5
365
تگهای خبر: امكانات , بار , تعاونی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری