در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد شد

واگذاری زمین مجانی به دهک های پایین

واگذاری زمین مجانی به دهک های پایین

شیک بار: به گزارش شیک بار، در چارچوب برنامه هفتم توسعه پیشنهاد شده به دهک های اول تا سوم زمین مجانی واگذار شود و ۲۰ درصد تسهیلات بخش بانکی به بخش مسکن اختصاص یابد.


به گزارش شیک بار به نقل از ایسنا، لایحه برنامه هفتم توسعه در کمیسیون تلفیق مجلس درحال بررسی است. طبق این برنامه دولت موظف است در مدت پنج سال برنامه هفتم سالیانه یک میلیون و طی پنج سال، پنج میلیون واحد مسکونی راه اندازی کند.
طبق این طرح باید در طول برنامه هفتم توسعه ۱۵ درصد ساخت مسکن به صورت صنعتی صورت گیرد و سالانه ۳۰۰ هزار مسکن حمایتی، ۲۰۰ هزار مسکن روستایی و ۱۰۰ هزار مسکن در بافت فرسوده و ۴۰۰ هزار انواع مسکنی که در مجموع سالانه یک میلیون واحد مسکونی در برنامه هفتم پیشبینی شده است.
همچون مواردی که در برنامه هفتم پیشبینی شده، پرداخت سالیانه ۲۰ درصد از تسهیلات بانکی به بخش مسکن می باشد. کمیسیون تلفیق همینطور مصوب کرده که با برنامه ریزی دولت، مدت زمان خانه دار شدن افراد به ۱۲ سال کاهش پیدا کند. هم اکنون و بنا به قول مجتبی یوسفی ـ عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه - اگر فردی تمام درآمد خویش را پس انداز کند، در مدت زمان سی سال - در عمده شهر های کشور - صاحب خانه خواهد شد و اگر این فرآیند بر مبنای استانداردهای لازم باشد و فرد یک سوم درآمد خویش را مورد صرفه جویی و پس انداز قرار دهد، در طول ۹۰ سال خانه دار می شود.
وی ضمن اشاره به بررسی مبحث تأمین زمین مجانی برای اقشار حمایتی در لایحه برنامه هفتم توسعه افزود: در این بخش کمیسیون مصوب کرد، افرادی که جز دهک ۱ تا سوم محسوب می شوند زمین مجانی و یا زمین ۹۹ ساله دریافت نمایند. کمیسیون در روستاها هم این تکلیف را بر عهده بنیاد مسکن قرار داد تا در روستاها هم زمین مجانی در اختیار اقشار حمایتی در طول برنامه هفتم گذاشته شود.
یوسفی همینطور با اشاره به اینکه تسهیلات مقاوم سازی و نوسازی روستایی در لایحه برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است، اظهار داشت: کمیسیون در این بخش دولت را مکلف کرد تا سالیانه پیشبینی لازم برای عرضه تسهیلات به ۲۰۰ هزار واحد مسکونی - با سود ۵ درصد- را در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار دهد.
ازاین رو گزارش، دولت هم اکنون طرح نهضت ملی مسکن با هدف ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را اجرا می کند. طبق آخرین آمار تابحال برای یک میلیون و ۷۸۵ هزار واحد زمین تأمین شده است. در قسمت ساخت هم ۴۴۳ هزار واحد دارای قرارداد با سازنده، ۳۲۶ هزار واحد دارای پروانه ساختمانی و ۱۸۲ هزار واحد در مرحله اتمام فونداسیون است.
همینطور سایر نهادها و ارگانهای در رابطه با بخش مسکن مأموریت های خویش را در چارچوب تأمین مسکن دنبال می کنند. در این بخش هم بنیاد مسکن برنامه ریزی کرده تا سال ۱۴۱۰ نوسازی تمام خانه های روستایی را جشن بگیرد. هم اکنون ۵۴ درصد واحدهای روستایی مقاوم سازی شده است. پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت با نرخ سود ۵ درصد و سنددار کردن تمامی خانه های روستایی تا پایان برنامه هفتم توسعه از دیگر برنامه های بنیاد به حساب می آید.
برای کنترل بازار مسکن و اجاره بها هم مجلس شورای اسلامی لایحه ای را در دست بررسی دارد که هم اکنون با ایراداتی از جانب شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام روبرو شده و بعد از رفع ایرادات به تصویب می رسد.



1402/05/20
01:56:38
5.0 / 5
349
تگهای خبر: بنیاد , پروانه ساختمانی , زمین , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
لینک دوستان شیك بار
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری