خرید۱۶۰میلیارد تومان تجهیزات فرودگاهی ازشركت های دانش بنیان داخلی
شیك بار: مدیرعامل شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران از امضای قرارداد خرید انواع سامانه های كمك ناوبری و فرودگاهی به ارزش ۱۶۰ میلیارد تومان از شركت های دانش بنیان خصوصی آگاهی داد.
به گزارش شیك بار به نقل از مهر، رحمت الله مهابادی در مراسم «آغاز بومی سازی ساخت زیربناهای ناوبری هوایی ایران» با اشاره به اینكه در اجرای سیاست های دولت و در جهت پشتیبانی از كالای ایرانی و كاهش وابستگی به خارج، امضای توافقنامه همكاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباب تولید محصولات ناوبری هوایی از طرف شركت های دانش بنیان را در دستور كار قرار داده ایم، گفت: هم اكنون با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همكاری تعدادی از دانشگاه های صنعتی كشور، با ۴۴ شركت دانش بنیان در زمینه ساخت تكنولوژی های جدید فرودگاهی همكاری داریم.
وی افزود: از دو سال قبل كه صنعت هوانوردی به سبب تحریم ها در بدترین شرایط ممكن بود و سامانه های هوانوردی و فرودگاهی از فرسودگی عمیق رنج می برد، شاهد قطعی مكرر رادارها و خرابی سامانه های كمك ناوبری و حتی قطعی فركانس و احداث اختلال در زیرساخت های ارتباطی بودیم.
مهابادی اضافه كرد: قطعی های آزاردهنده تماس واحدهای مختلف مراقبت پرواز با خلبانان پروازهای داخلی، بین المللی و عبوری، سبب احداث اختلال در ترافیك هوایی می شد. از طرف دیگر، ترافیك هوایی رشد فزاینده ای داشت و سامانه های روشنایی باند و سطوح پروازی و دیگر سامانه های الكترونیكی فرودگاهی مبتلا به اختلال می شد. غیرعملیاتی شدن پی درپی بعضی از سامانه ها همچون ابزارهای تقرب پرواز، از دیگر مشكلات بخش فرودگاهی بود؛ بنا بر این برای رفع این نیازها به استفاده از محصولات دانش بنیان داخلی روی آورده ایم.
مدیرعامل شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران اشاره كرد: در این شرایط شعور حرفه ای مانع از این می شد تا شعار خودكفایی در صنعت سر بدهیم، چونكه ریسك آزمون و خطا در این شرایط بی معناست اما با امضای برجام، از این فرصت استفاده شد و حدود هزار میلیارد تومان از حساس ترین سامانه های مدرن ناوبری هوایی و فرودگاهی را خریداری كردیم.
وی گفت: همین طور در دوره برجام، یك فروند هواپیمای فلایت چِك، ۶ دستگاه رادار اولیه و ثانویه، ۱۶۵ دستگاه فرستنده و گیرنده، ۱۵ دستگاه ILS، ۹ دستگاه VOR، ۱۴ دستگاه DME، ۲۱ دستگاه ركوردر، ۲ سامانه سوئیچینگ...، ۱۵ خودروی آتش نشانی و سایر سامانه های روشنایی اَپروچ لایت و دستگاه های مكانیكی و الكتریكی، نصب و خریداری كردیم.
مهابادی تصریح كرد: با خرید این دستگاه ها، بستر لازم جهت استفاده از نیروهای متخصص داخلی و شركت های دانش بنیان فراهم گردید بدین منظور امروز چهار قرارداد و تفاهمنامه به ارزش ۱۶۰ میلیارد تومان با سوژه طراحی و ساخت برج سیار مراقبت پرواز برای استقرار در پنج فرودگاه و سامانه های كمك ناوبری بصری، مسیریاب هواپیما و DME و همین طور رادار ثانویه پیشرفته، به امضا خواهیم رساند.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی اشاره كرد: برای تعمیق ساخت داخل، تحقق مواردی همچون اصلاح مكانیسم های تصمیم گیری، احداث حلقه مفقوده نرم افزاری و سخت افزاری ارتباط با شركت های دانش بنیان، احداث مركز جامع تحقیق و توسعه مشترك و همین طور بانك اطلاعاتی جامع، نیاز است كه برای پشتیبانی از بخش خصوصی دانش بنیان، اقداماتی همچون حذف بروكراسی های زائد اداری، صدور جواز ترك تشریفات قانونی خرید و دیگر حمایت های حقوقی و قانونی، ضروری می باشد.
به گفته وی، شركت های دانش بنیان داخلی مقرر است بزودی تجهیزات مورد نیاز شركت فرودگاه ها همچون سیمیلاتور یا شبیه ساز سه بُعدی مراقبت پرواز و دیگر سامانه های مورد نیاز را تهیه و تولید كنند كه این تجهیزات هم اكنون در مرحله آزمایش قرار دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب