محسن هاشمی؛

شوراهای شهر و روستا بزرگ ترین نماد مردم سالاری دینی هستند

شوراهای شهر و روستا بزرگ ترین نماد مردم سالاری دینی هستند

شیك بار: رئیس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی مراكز استان ها اظهار داشت: چالش های همزاد نظیر كاهش منابع درآمدی شهرداری ها، موج تورمی و تشدید تحریم ها مدیریت شهری را احاطه كرده است.



به گزارش شیك بار به نقل از مهر در شصت و دومین نشست مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی كلان شهر ها و مراكز استان ها با حضور محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران و رییس مجمع مشورتی، مرتضی الویری رییس شورای عالی استان ها، نمایندگان شهر همدان در مجلس شورای اسلامی، مسئولان مدیریت شهری همدان و روسای شوراهای كلان شهر ها و مراكز استان ها در شهر همدان برگزار گردید.
محسن هاشمی در این نشست اظهار داشت: فردا روز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس شورای اسلامی است و این روز را به نمایندگان مجلس تبریك می گوییم، البته در حدود ۸۰ سال قبل كه آیت الله مدرس به شهادت رسید، مجلس تنها نماد مردمسالاری ایران بود و امروز شوراهای شهر و روستا، بزرگترین نماد مردمسالاری دینی محسوب می شوند، باتوجه به اینكه این اجلاس آخرین مجمع مشورتی پیش از چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب است، بی مناسبت نیست كه نكاتی را در اینباره عرض كنم.
وی افزود: وضعیت كشور بویژه شرایط مدیریت شهری در این ماهها، خطیر و دشوار است، چالشهای همزاد مدیریت شهری را احاطه كرده است، از یكسو اجرای قانون منع بكارگیری بازنشستگان كه سبب بی ثباتی و تغییر مدیریت شهری در تعدادی از كلانشهرها گردیده است و از طرف دیگر بررسی لایحه ارزش افزوده كه میزان درامد و فرایند دسترسی مدیریت شهری به سهم خود از منابع ناشی از مالیات ارزش افزوده را دشوارتر از شرایط فعلی می كند تلاش های بسیاری شد كه این لفظ مالیات ارزش افزوده حذف شود تا شهرداری ها از منابع درآمدی پایدار محروم نشوند و من از آقای الویری و نمایندگان دیگر می خواهم تلاش خودرا فروگذار نكنند، تداوم ركود صنعت ساختمان كه سبب كاهش منابع شهرداری ها گردیده و موج تورمی كه حدود ۵۰ درصد هزینه های مدیریت شهری را در سال آینده افزایش خواهد داد و تشدید تحریمها كه مانعی بر انجام وظایف دولت در تامین تجهیزات سیستم حمل ونقل عمومیست، نشانه شرایط دشوار مدیریت شهری دارد.
رییس مجمع مشورتی روسای شوراهای كلان شهر ها و مراكز استان ها اضافه كرد: در این شرایط چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باز انتظارات مضاعفی از مدیریت شهری را به همراه دارد و شرایط حساس كشور و سرریز شدن ظرف جامعه، امكان اقدامات اصلاحی نظیر تعدیل نیرو و كاهش هزینه ها را دشوارتر از گذشته كرده است.
وی گفت: البته این اولین بار و شدیدترین مرتبه ای نیست كه در طول عمر انقلاب، مشكلات كشور را احاطه می كند و گرفتار چالشهای همزاد می شویم اما دو تفاوت جدی شرایط فعلی با گذشته دارد.
هاشمی در ادامه خاطر نشان ساخت: اولین مورد، در كاهش اعتماد عمومی و همراهی مردم با مسئولان است، فضای بی اعتمادی كه براثر مسایلی چون مفاسد اقتصادی، حقوقهای نجومی و افزایش شكاف میان زندگی مردم عادی و مدیران به وجود آمده است، سرمایه اجتماعی را كاهش داده و این شرایط بستر عبور از مشكلات و مدیریت بحران را ناهموار و توام با موانع كرده است.
وی اضافه كرد: دومین خاصیت این دوره، هم افزایی منفی مسئولان وجناحهای سیاسی در انتقاد، سیاه نمایی و دامن زدن به فضای روانی منفی در جامعه است، در دوره های گذشته اگر بخشی از مسئولان و سران قوا، از ادبیات منتقد و منفی استفاده می كردند، بخش دیگر به دفاع از عملكرد حاكمیت می پرداختند و با نگاه مثبت صحبت می كردند، اما امروز ادبیات بیشتر مسئولان قوای سه گانه، ائمه جمعه و صاحبین تریبون های عمومی منتقدانه ومنفی است و مسئولانی كه باید از مجموعه عملكرد نظام دفاع كنند خود در مقام اپوزیسیون به نفی این عملكرد مشغولند و گاهی از مردم و منتقدین باز سبقت می گیرند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: سئوال مردم این است كه اگر قرار باشد مسئولان باز تبدیل به منتقد شوند، چه كسی باید پاسخگو باشد؟ و چه كسی باید مشكلات رابرطرف كند؟
هاشمی تصریح كرد: در اینجا بی مناسبت نیست كه یادی نماییم از آیت الله هاشمی رفسنجانی، شیوه اعتدالی ایشان در نگاه به مدیریت نظام و دفاع از عملكرد انقلاب می تواند راهگشای مسئولین كشور باشد.ایشان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ كه شاید متنوع و متكثر و فشرده ترین انتخابات ریاست جمهوری در انقلاب باشد، حضور داشت و در كنار كاندیداهای احزاب و جریانات سیاسی گوناگون به رقابت پرداخت.
وی اضافه كرد: فشردگی رقابتهای آن دوره باعث شده بود كه تا كاندیداها برای بدست آوردن آرا بیشتر مسابقه ای در انتقاد از عملكرد جمهوری اسلامی و سیاه نمایی احداث كنند و همه جریانات به شكلی منتقد و مدعی گذشته و حال باشند، اما آیت الله هاشمی رفسنجانی در جمله ای ماندگار گفتند كه "در این انتخابات كه همه برای بدست آوردن رای بیشتر به انقلاب ونظام حمله می كنند و دستاوردهای آنرا تخریب و نفی می كنند، من از عملكرد انقلاب در مجموع دفاع می كنم، هرچند كه انتقاد و تندروی هایی وجود داشته است"
محسن هاشمی همین طور اظهار داشت: ادبیات متفاوت آیت الله هاشمی رفسنجانی در آن انتخابات، هرچند كه سبب شكل گرفتن دو قطبی دفاع از انقلاب و حمله به نظام شد و شاید این دفاع جذابیت و قدرت جمع آوری آرا مانند شیوه های پوپولیستی و روشنفكری را نداشت اما نشان داد كه برای دلسوزان واقعی انقلاب، مصالح جامعه و مردم مهمتر از محبوبیت و منافع فردی است.
رییس مجمع مشورتی روسای شوراهای كلان شهر ها و مراكز استان ها اظهار داشت: حالا باز به نظر می آید كه انقلاب در شرایط دشواری قرار دارد و این آزمونی برای مسئولان است، باید دید چه كسانی از آبرو و اعتبار خود برای انقلاب ومردم مایه می گذارند وخود را هزینه می كنند تا باری از دوش مردم برداشته شود و مشكلات حل شود وچه كسانی با فرافكنی، بجای پذیرش مسئولیت وحل مشكل، بدنبال منافع ومحبوبیت شخصی می روند. انشاله كه ما از گروه نخست باشیم.

1397/09/09
22:57:14
5.0 / 5
2119
تگهای خبر: احداث , بار , تجهیزات , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری